Heb jij wel een mooie camera maar heb je eigenlijk geen idee hoe die werkt, behalve op de automatische stand? Wil je graag meer controle over het eindresultaat van je foto?

Of heb je al wat basiskennis en wil je graag een vervolgstap maken met landschapsfotografie? Of zou je graag meer over fotobewerking willen leren? Ik verzorg fotografie cursussen in Groningen en Drenthe die aansluiten op jouw wensen! Hieronder vertel ik je precies wat elke cursus inhoudt:

Basiscursus Fotografie:

Elke grote fotograaf is begonnen met de basis, het fundament van fotografie. De automatische stand wordt verruild voor de manuele stand (m). Na een theoriegedeelte gaan we gelijk het geleerde toepassen in de praktijk (Drenthe, omgeving Zuidlaren) en weet jij aan het einde van de cursus hoe je mooie foto’s kunt maken op de manuele stand! Wat gaan we onder andere behandelen?

  • We gaan af van de automatische stand en gaan werken met de belichtingsdriehoek (ISO, Sluitertijd en Diafragma)
  • Goed belichten in verschillende situaties
  • Op de juiste manier scherpstellen

En nog veel meer! Deze fotografie cursus wordt gegeven in Drenthe, in omgeving Zuidlaren en in Haren.
Meer informatie? Klik hier voor de beschikbare data!

 

 

image3

 

Cursus Landschapsfotografie:

 

Je fotografeert al niet meer op de automatische stand, maar je wilt wel graag een volgende stap maken in landschapsfotografie. Hierin gaan we wat dieper op de stof in en gaan we een aantal dingen belangrijk maken:

  • Hoe kan ik het weer zo goed mogelijk voorspellen en in mijn voordeel gebruiken.
  • Wat is een goede compositie. hoe creëer ik diepte in mijn foto? Dit onderdeel wordt vaak vergeten of onderschat!
  • Het gebruik van filters. Verschillende soorten filters die je in je voordeel kunt gebruiken. Tijdens deze cursus kun je ook gebruiken maken van een setje oefenfilters!

Ook deze fotografiecursus wordt verzorgd in Groningen en Drenthe.  Meer informatie? Klik hier voor de beschikbare data!

Website header foto 4

 

 

Wil je nou wat meer informatie over alle fotografie cursussen in Groningen en Drenthe? Neem dan even een kijkje op de cursuspagina algemeen.
Ben je benieuwd naar de ervaringen van eerdere deelnemers? Lees hieronder een aantal recensies 🙂

 

Recensies:

 

“Ik had nog bijna nooit op manuele stand gefotografeerd maar na de duidelijke uitleg gaat mijn camera daar niet meer vanaf! Ik vond het heel fijn dat we met de theorie direct in de praktijk aan de slag konden en dat je voor iedereen de tijd nam zodat iedereen het uiteindelijk zou begrijpen.”

– Sanne Jongstra

 


“Ik kwam binnen met mijn camera die tot die dag nog nooit van de automatische stand was afgehaald..Aan het einde van de dag, kon ik zelf mijn camera instellen, had ik meer kennis rondom Landschapsfotografie, heb ik veel kunnen oefenen op een mooie plek en was ik nog enthousiaster geworden door Melvin zijn leuke manier van vertellen! Kortom: aanrader!”

– Sanne

 


“Als onervaren cursist volgde ik de cursus landschapsfotografie bij Melvin Jonker. Gezellige deelnemers, duidelijke theorie, professionele uitleg en begeleiding zorgden aan het einde van de dag ervoor dat je al aardig het geleerde in de praktijk kon toepassen.”

– Eduard Han

 


“Afgelopen weekend de cursus landschapsfotografie gedaan bij Melvin Jonker.
Een hele leuke cursus over de grondbeginselen van fotografie, het gebruik van je eigen camera en de toepassingen voor landschapsfotografie in een kleine groep. Door de simpele uitleg, met ezelsbruggetjes, wordt het begrijpen van je camera een stuk gemakkelijker. Het eind van de dag wordt gebruikt om het geleerde in praktijk te brengen.

Het verschil in kwaliteit van de foto’s, voor de cursus en na de cursus, met de kennis van die dag, zijn gigantisch. Kortom, een superleuke dag met een bevlogen Melvin Jonker. Een absolute aanrader voor mensen die meer willen dan de automatisch stand van je camera. Melvin dank je wel. We kijken uit naar de vervolgcursus.”

Patrick en Manilla

 


“De lesinhoud was overzichtelijk, begrijpelijk en zeker uitdagend (dus ook voor mij als minder beginnend fotograaf). Melvin heeft de kwaliteiten om te differentiëren en lesstof op niveau aan te passen daar waar nodig. De afwisseling theorie en praktijk was ronduit top! Door te werken in een opdrachten carrousel leer je stap voor stap je camera en zijn mogelijkheden beter kennen. Het toetje was een prachtige fotolocatie vlakbij de cursuslocatie.”

Dennis