Een stadswandeling door Groningen, maar dan net even anders

Hoge der AA

Wist je wel dat Groningen een ontzettende fotogenieke stad is om vast te leggen? Oude gebouwen in combinatie met een gave zonsondergang of bijzondere composities in het centrum van onze mooie stad. Fotograaf Melvin Jonker neemt jou mee en laat je de bekende maar ook de minder bekende plekjes van de stad zien en laat zien hoe je dit zo mooi mogelijk kunt vastleggen. Leer de stad kennen, maar dan door het oog van de lens. Samen met andere fanatieke (beginnende) fotografen gaan we bezig met het prachtige vak fotografie. Of je nou een hele dure camera hebt, of je gebruikt je telefoon, het maakt niks uit.

“The best camera is the one we have on us”

Een mooie lentedag en een ondergaande zon boven de mooiste stad van Nederland… Dat moet toch mooie plaatjes opleveren? Fotograaf Melvin Jonker neemt jou en je camera mee naar verschillende hotspots en verborgen gezichten van de stad.

Aan het einde van een fototour beleef je het echte Groningen en de mooiste foto’s voor thuis en social media.

De fotografietour is voor iedereen die graag wil leren om mooie (re) foto’s te maken met de mobiele telefoon, digitale camera of spiegelreflexcamera. U hoeft dus geen professional te zijn. Melvin leert je waar je op moet letten en geeft handige tips.

Tegelijkertijd leer je de stad op een andere manier kennen dan een gewone stadswandeling. Melvins doel is om je de sfeer van ‘zijn’ Stad te laten proeven. Dus geen lange verhalen met data en historische feiten.

Stad 6 min

Ontdek Groningen door het oog van de lens

De fototour is voor iedereen die graag met fotografie bezig is en graag wilt leren om betere foto’s te maken door middel van compositie. Hiervoor hoef je absoluut geen ervaring te hebben. Melvin leert je waar je op moet letten en geeft bruikbare tips.

Aan het einde van de tour heb jij gave foto’s waar je trots op kunt zijn!

In samenwerking met I Go Groningen organiseren we meerdere keren per maand keren verschillende fotografie tours met verrassende nieuwe spots. De ene keer gaan we lopend, de andere keer op de fiets en in de zomer ook zeker door de grachten met een boot. Elke tour is weer anders maar het doel blijft hetzelfde: samen bezig zijn met fotografie!

Several times a year I Go Groningen organizes a photography walk with surprising new spots. You can easily sign up for multiple tours, you will see and photograph different places.

Ik ken Stad goed, maar kwam door de straatjes waar ik niet eerder geweest was. Een gezellige groep enthousiastelingen met professionele camera’s en mobieltjes!

Yvonne van der Baan

Bedankt voor jullie begeleiding, jullie maakten er een mooie mix van begeleiding en sightseeing Groningen van. Wellicht tot een volgende keer.

Carla Voort

Laagdrempelig, gemoedelijke sfeer en enthousiasme voor de groep. Fijne praktische uitleg en door het bespreken van de gemaakte foto’s zie je meteen wat er bedoeld wordt.

Sandra Messchendorp