De beste momenten

Fotograferen in Groningen is een geweldige ervaring. Het landschap is prachtig en ook in de stad is er veel te ontdekken. Er zijn veel verschillende momenten op een dag en in een jaar waarop je foto’s kunt maken die je nooit zult vergeten. Mocht je nog niet helemaal weten wat nou dé momenten zijn om eropuit te trekken en mooie foto’s te gaan maken, kan deze blog je daar zeker een handje bij helpen!

Mooie fotomomenten als de zon schijnt

Wanneer het zonnetje schijnt is het tijd om naar buiten te gaan en het landschap te verkennen. De ochtend is een heel geschikte tijd om foto’s te maken, omdat de warme kleuren die de zon geeft de perfecte verlichting voor je foto’s zijn. Zonsopgangen en zonsondergangen zijn twee van de meest magische momenten om foto’s te maken. De warme kleuren die de zon uitstraalt, samen met het prachtige landschap, maken het een magisch moment. Zeker als je een paar unieke plekjes weet te vinden kan dit prachtige foto’s opleveren. Wil je weten wat mooie, verborgen plekjes zijn in het rijke Groningse landschap en stad om te fotograferen? Neem hier dan een kijkje!

Leuke evenementen

Er zijn verschillende leuke evenementen in Groningen die je kan gebruiken om prachtige foto’s te maken. Neem bijvoorbeeld Noorderzon, Eurosonic Noorderslag, Bommen Berend, Winter Welvaart en de mei kermis.

Bommen Berend en Winter Welvaart

De kermis tijdens Bommen Berend kan heel mooi zijn om te fotograferen, met zijn vele kleuren en lichten. Ook de prachtig verlichte boten tijdens Winter Welvaart geven een prachtige sfeer aan de stad. Zoek de grachten zeker eens op tijdens dit jaarlijkse evenement om dit vast te leggen.

Noorderzon en Eurosonic Noorderslag  

Ook is de sfeer op Noorderzon en geweldig om vast te kunnen leggen met je camera, net zoals dat je unieke momenten kan vastleggen tijdens Eurosonic Noorderslag, bijvoorbeeld van een goeie band in actie 😉

Noorderzon om te fotograferen-Jonker Photography

 

Mei kermis

De mei kermis is ook een mooie jaarlijkse gelegenheid om mooie foto’s te maken. Ook hier zijn er altijd mooie lampjes, waar je prachtig gebruik van kan maken op je foto. Zie hieronder een foto die ik heb geschoten op de mei kermis, door met de sluitertijd te spelen kan je leuke effecten creëren!

Mei kermis in Groningen-Jonker Photography

Zet de seizoenen naar je hand

Met de seizoenen veranderen ook de stad en het landschap, dus ook je foto’s. De herfst is een geweldige tijd om foto’s te maken, omdat het landschap zo prachtig kleurt. De kleuren zijn zo intens dat het lijkt alsof je in een sprookje bent beland. Maak hier dus zeker gebruik van.

De winter is ook een geweldige tijd om foto’s te maken. Met geluk is er sneeuw en krijgen het Groningse landschap en de stad een heel andere uitstraling, wat weer zorgt voor een stuk andere ‘vibe’ in je foto’s. Ook de lucht kan prachtig helder zijn in de winter.

De lente is ook een geweldige tijd om foto’s te maken. De bloemen bloeien en het landschap wordt weer tot leven gebracht, wat er ook voor zorgt dat je erg levendige plaatjes kan schieten. Speel in alle seizoenen met de zonsopkomst en -ondergang, dit zorgt echt voor de mooiste fotomomenten. Wil je specifieke tips over hoe je zonsopkomst en zonsondergang goed kan fotograferen, kan deze blog je misschien verder helpen.

Het Groninger landschap-Jonker Photography

Pak je moment en ga op pad!

Zoals uitgelegd is Groningen een geweldige plek om foto’s te maken, zowel in als buiten de stad. Er zijn veel verschillende momenten op een dag en in een jaar waarop je prachtige foto’s kunt maken. De zonsopgangen en zonsondergangen, de seizoenen en de bruisende evenementen geven allemaal prachtige fotografische kansen. Dus waar wacht je op? Pak je camera en ga op avontuur!