Op fotoreis naar Madeira

Madeira: een eiland met vele gezichten; je hebt er mooie natuur, lekkere temperaturen en bovenal is het een prachtig eiland voor een mooie fotoreis! Het was een droom die uitkwam om hier eens heen te gaan. Ik had op foto’s natuurlijk al mooie dingen gezien, maar nu mocht ik het eindelijk zelf gaan ervaren.

Het doel van deze korte trip was om goede locaties te spotten voor de fotoreis die ik er volgend jaar naartoe zal organiseren 🙂 Na behoorlijk wat voorbereiding wist ik welke plekken ik wilde bezoeken, waar ik in totaal 3 volle dagen voor had. Achteraf gezien was dit wat kort, maar de tickets waren nou eenmaal geboekt… Samen met mijn maatje Tiebo, van 321 media, gingen we het avontuur tegemoet.

Dag 1 op Madeira

Op dag 1 vertrokken we al heel vroeg naar Madeira. Het voordeel van vroeg vliegen: we hebben nog wat aan onze dag! Dat was ook wel nodig, aangezien we überhaupt al niet veel tijd hadden. Nadat we onze huurauto hadden opgepikt, zijn we meteen gaan inchecken in het hotel om vervolgens Funchal te verkennen. De botanische tuinen hier waren verrassend leuk om te zien. Ook hadden we vanaf hier een mooi uitzicht op de stad, dus dit is zeker een goede locatie voor de fotoreis!

Botanische tuinen Madeira-Jonker Photography

Botanische tuinen

Vervolgens gingen we door naar Igreja do Monte: een mooie kerk van binnen en buiten. Vanaf daar konden we zien hoe alle toeristen in een soort rieten sleeën weer naar beneden gingen. Geinig om te zien en zeker leuk om vast te leggen!

Rieten sleeën-Jonker Photography

Rieten sleeën bij de Igreja do Monte

Onze laatste locatie van de dag was Pico do Arieiro, een prachtige locatie boven de wolken met een adembenemend uitzicht. Het voordeel van deze locatie is dat je helemaal naar boven kunt rijden met de auto.

Pico do Arieiro-Jonker Photography

Pico do Arieiro

 

Dag 2 op Madeira

De wekker ging weer vroeg, want het zou weer een lange dag worden met veel verschillende locaties op de planning. We begonnen met een hele mooie hike aan de oostkant van het eiland. Hier wilden we de zonsopkomst vastleggen bij Ponta de São Lourenço. De route was redelijk vlak en daardoor dus ook prima te doen. Vervolgens zijn we nog naar het uitkijkpunt Miradouro da Ponta do Rosto gereden, wat 5 minuten van onze zonsopkomst locatie vandaan was.

Ponta de São Lourenço-Jonker Photography

Ponta de São Lourenço

 

Miradouro da Ponta do Rosto-Jonker Photography

Miradouro da Ponta do Rosto

Na een goed ontbijt en ons wat opgefrist te hebben, vervolgden we onze route. We kwamen respectievelijk langs de volgende locaties: Miradouro Francisco Alvares Nobrega – Miradouro do Guindaste – Porto da Cruz – Madeira bridge – Miradouro di Beira da Quinta (Ponta Delgada) – Noiva waterval – Seixal (natuurlijke baden) – Black Beach. Tot slot waren we tijdens zonsondergang bij The Guardians, de bekende rotspunten in het water.

Miradouro do Guindaste-Jonker Photography

Miradouro do Guindaste

 

Noiva waterval-Jonker Photography

Noiva waterval

Black Beach-Jonker Photography

Black Beach

Na een lange dag kwamen we bij toeval langs een leuk restaurant genaamd: Caravela. Zeker een aanrader voor een heerlijk diner! Ook zeker iets om in het achterhoofd te houden voor tijdens de fotoreis 🙂

 

Dag 3 op Madeira

Met onze laatste volle dag voor de boeg gingen we vol goede moed richting Miradouro do Paredão; een hele gave plek om van de zonsopkomst te genieten en mooie foto’s te maken! We werden niet teleurgesteld…

Miradouro do Paredão-Jonker Photography

Miradouro do Paredão

 Toen de zon eenmaal zijn opmars had gemaakt, reden we door in de richting van de ‘Waterfall of Angels’. Dit is een waterval waar je met de auto onderdoor kan rijden. Een soort wasstraat zeg maar 😉 Erg tof om te zien, maar wel erg toeristisch.

Waterfall of Angels-Jonker Photography

Waterfall of Angels

Hier waren we aardig snel uitgekeken en we reden door naar een plek waar we heel graag naartoe wilden, Fanal. Het sprookjesachtige oerbos Fanal Forest, soms ook wel Laurisilva genoemd, is één van de laatste laurierbossen ter wereld en staat daarom op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is vooral mooi als het mistig is en wederom werden we niet teleurgesteld. Tenminste, voor zo’n 20 minuten, want daarna verdween de mist… Gelukkig hebben we in die 20 minuten wel wat foto’s kunnen maken!

 

Fanal Forest-Jonker Photography

Fanal Forest

Na dit prachtige avontuur reden we nog langs ‘Bica du Cana’, wederom een mooi uitkijkpunt waar we boven de wolken waren. Daarna reden we door naar onze eindbestemming Pico Ruivo, voor zonsondergang. Dit is het hoogte punt van het eiland. Je kunt een flink stuk naar boven rijden, maar de laatste 2,8 km moet je lopen. Poeh, daar hadden we ons even op verkeken zeg… Dat was nog een flink stuk klimmen! Gelukkig was het uiteindelijk helemaal de moeite waard, wat een manier om onze trip af te sluiten. Ik wist al van verhalen en foto’s dat dit een bijzonder mooi eiland is, maar je moét dit echt zelf meemaken. Wat een schoonheid en diversiteit op elk stukje van dit eiland. Waar het aan de ene kant regent, schijnt aan de andere kant de zon. Voor de landschapsfotograaf een snoepwinkel… Ik kan zelf niet wachten tot de fotoreis naar Madeira dit jaar. Ben je ook enthousiast en heb je vragen? Stuur me gerust een berichtje!

Pico Ruivo-Jonker Photography

Pico Ruivo