Mallorca en fotografie in één zin? Is Mallorca niet alleen maar zon, zee en zuipen? Zeker niet! Dit grootste eiland van de Middellandse zee heeft absolute pareltjes die gezien en gefotografeerd mogen worden. Vooral de vele vuurtorens op het eiland zijn echte Eye-catchers  Hieronder een aantal van mijn favorieten, handig als je binnenkort die kant op gaat.

 

Faro Capdepera

 

Capdepera is een leuk stadje, maar nog mooier is de vuurtoren die op het meest oostelijke puntje van het eiland staat. Na een klim, lopend, fietsend of met de auto, kom je uit bij de toren waar je een fenomenaal uitzicht hebt over de vuurtoren en de zee. Tip: Ga voor zonsopkomst, je kunt de zon dan mooi zien opkomen vanuit de zee en het is er nog erg rustig. De rest van de dag is het druk bezocht met toeristen.

 

Vuurtoren

 

Es Pontas

 

Es Pontas is een natuurlijke boog, gelegen aan het Zuidoosten van het eiland. Een prachtige stukje natuur! Ook dit is een bekende plek voor toeristen, dus zorg ervoor dat je ook hier weer bent bij zonsopkomst of ondergang om de massa toeristen te vermijden.

 

Rots

 

Far del Cap Salines

 

Deze vuurtoren ligt aan het zuidelijkste puntje van het eiland. De lichtvervuiling aan deze kant van het eiland is minimaal, dus als de omstandigheden mee zitten kun je hier mooie nachtfoto’s maken. Benieuwd hoe ik deze foto heb gemaakt? Kijk dan hier: https://melvinjonker.com/fotograferen-van-de-melkweg-in-mallorca/

 

Melkweg

 

Cap de Formentor

 

Ik denk dat dit één van de meest bekende plekken is van Mallorca. En terecht! Je hoeft hier overdag niet te zijn, dan kun je achteraan sluiten in de rij. ‘S ochtends daarentegen, op het mooiste moment van de dag, ben je praktisch helemaal alleen en heb je alle tijd om een mooie plek te vinden voor je foto. Een fenomenaal uitzicht en een prachtige plek! Zeker een must see als je naar Mallorca gaat.

 

Cap de formentor

 

Cala del moro

 

Één van de mooiste strandjes van Mallorca is Cala del moro. Het is een stukje lopen, maar als je er eenmaal bent zul je er geen spijt van krijgen. Tijdens zonsopkomst is ook dit plekje weer het mooiste om een foto te maken.

 

Moro strand

 

Mallorca is erg mooi en groot en er zijn nog zeker veel meer mooie plekken om te fotograferen. Ik was er helaas maar 10 dagen en kon dus nooit alles vastleggen. Dat ik binnenkort weer terug ga om de rest vast te leggen is een feit! Heb je nog andere plekken die mensen zeker niet moeten missen als ze naar Mallorca gaan, of heb je vragen over bovenstaande locaties, laat het dan weten in de reacties!