Fotoreis: in 5 dagen de mooiste landschappen van Mallorca fotograferen!

Van 25 t/m 29 mei 2022 mocht ik een fantastische groep fotografen meenemen op een fotoreis naar Mallorca. Deze reis stond in het teken van foto’s maken, foto’s maken, en nog eens foto’s maken 😉

Om het één en ander voor te bereiden was ik 2 dagen eerder al op Mallorca, dus kon ik de deelnemers vanaf het vliegveld in Palma ophalen. Naast vermoeide ogen vanwege de vroege vlucht zag ik vooral een heleboel enthousiasme bij alle deelnemers! Gelukkig hield iedereen tijdens de reis naar het hotel de ogen netjes open, want stel je voor dat je wat mist…

Fotoreis dag 1: fotograferen van Alcudia, Pollenca en de Albertcutx Watchtower

Aangekomen in het hotel kon iedereen zich even rustig installeren en omkleden. Na de lunch namen we samen wat theorie m.b.t. landschapsfotografie door. We bespraken bijvoorbeeld wat nou een goede compositie is, en welke eventuele filters handig zouden kunnen zijn. Vervolgens gingen we gelijk door naar de eerste 2 stadjes van onze trip: Alcudia en Pollenca.

Alcudia en Pollenca | 5 daagse fotoreis Mallorca - Jonker Photography

Na heerlijk gegeten te hebben in Pollenca begonnen we onze reis naar de zonsondergang locatie, waar we een paar mooie foto’s konden gaan schieten. Deze locatie was de Albertcutx Watchtower! Het was een flinke klim met onze bus maar eenmaal aangekomen zagen we dat dit het helemaal waard was; een 360 graden uitzicht over Mallorca was onze beloning. Na een
mooie zonsondergang en heel wat mooie foto’s gingen we weer terug naar het hotel, waar we lekker konden gaan slapen.

Albercutx Watchtower | 5 daagse fotoreis Mallorca - Jonker Photography

Fotoreis dag 2: fotograferen in Es Colomer en Sa Calobra

Onze nachtrust was van korte duur, want de wekker ging vroeg: 04:30 uur om precies te zijn, want we wilden niet te laat komen voor onze eerste zonsopkomst op een mooie locatie. Oorspronkelijk zou die bij Cap de Formentor zijn, maar de weg daarnaartoe was helaas afgesloten. Gelukkig wist ik nog een gave locatie in de buurt: Es Colomer, waar we ook mooie foto’s konden maken.

Het goede weer op Mallorca stelde ons niet teleur. Met dit soort locaties en weersomstandigheden waren de korte uurtjes slaap al snel vergeten! Na de zonsopkomst en heel wat prachtige foto’s gingen we terug naar het hotel om even te ontbijten en nog wat uurtjes te slapen. Er stond namelijk nog heel wat leuks op het programma die dag…

Es Colomer | 5 daagse fotoreis Mallorca - Jonker Photography

Na wat extra uurtjes slaap en een lekkere lunch stapten we in de auto voor een heel gave rit. We gingen naar Sa Calobra, wat alleen bereikbaar is via de zogenaamde ‘slangenroute’. Deze route wordt niet zo genoemd vanwege de slangen, maar vanwege de scherpe bochten. Eenmaal boven aangekomen heb je prachtige uitzichten, waar we geweldig van konden genieten!

De weg naar beneden eindigt bij een prachtig strand. Om bij het strand te komen, moesten we eerst nog een stuk door de bergen lopen. Omdat het hoogseizoen nog niet begonnen was, was de hele route eigenlijk heel rustig en vrij van bussen en auto’s.

Hierdoor konden we rustig de tijd nemen voor het maken van mooie foto’s op de zonsondergang locatie en tegelijkertijd genieten van de natuur en het prachtige uitzicht!

Slangenroute Sa Colobra | 5 daagse fotoreis Mallorca - Jonker Photography Slangenroute Sa Colobra | 5 daagse fotoreis Mallorca - Jonker Photography

Fotoreis dag 3: fotograferen van Es Pontas en fotografie opdrachten in Palma

Dag 3 begon uiteraard heel vroeg, want het was weer een stukje rijden naar onze zonsopkomst locatie: Es Pontas. Dit is een heel gave rots in de zee, ook wel een ‘natuurlijke brug’ genoemd. Ook hier konden we weer heel wat mooie foto’s maken en hebben we erg genoten van een prachtige zonsopkomst.

Es Pontas | 5 daagse fotoreis Mallorca - Jonker Photography

Na deze geweldige ervaring gingen we weer terug naar het hotel om nog even uit te rusten. In de middag reden we richting de hoofdstad Palma, maar voordat we daar waren gingen we eerst nog even naar een kasteel. Daar kun je namelijk hele mooie foto’s maken! Ook dit was weer erg leuk om te doen.

Kasteel Belver | 5 daagse fotoreis Mallorca - Jonker Photography

Na het kasteel bezocht te hebben gingen we even Palma in om de stad te ontdekken. Vervolgens kregen de deelnemers een fotografie opdracht mee waarvoor ze geprikkeld werden om op een bepaalde manier naar de stad te kijken. Na het eten stapten we weer de bus in om af te reizen naar onze zonsondergang locatie, Torre des Verger. Ook deze locatie stelde ons niet teleur!

Palma | 5 daagse fotoreis Mallorca - Jonker Photography

Torre des Verger | 5 daagse fotoreis Mallorca - Jonker Photography

Fotoreis dag 4: Cap de Capdepera en de Melkweg fotograferen

Weer die verdomde wekker! Tja, ik kan er ook niks aan doen dat de zon zo vroeg opkomt. Gelukkig werden we weer goed beloond voor onze vastberadenheid! Locatie Cap de Capdepera inclusief een mooie zonsopkomst deden snel alle vermoeidheid vergeten. Na een paar mooie foto’s vertrokken we weer richting het hotel om nog wat uit te rusten.

Cap de Capdepera | 5 daagse fotoreis Mallorca - Jonker Photography

Na wat uitgerust te hebben vertrokken we naar de mooiste dorpjes van Mallorca, namelijk Fornalutx, Deià en Valdemossa. In het laatste dorpje hebben we de zonsondergang gefotografeerd!

Fornalutx | 5 daagse fotoreis Mallorca - Jonker Photography

Valldemossa | 5 daagse fotoreis Mallorca - Jonker Photography

Vele kilometers, foto’s en zonnestralen later konden we ook lekker eten in dit mooie dorpje. Iedereen was moe en voldaan, maar we hadden nog één laatste stop voor deze fotoreis écht klaar was. Het was namelijk helder weer en als het helder weer is op Mallorca kun je niet weggaan zonder de Melkweg te fotograferen. Die moest dus nog ‘even’.

Eenmaal op locatie aangekomen was de vermoeidheid snel vergeten. Wat een gave locatie en wat was de Melkweg fantastisch om te zien en vast te leggen! Dit was echt een prachtige afsluiting van deze fantastische reis en zeker het laatste korte nachtje waard. Slapen kan wel weer in het vliegtuig en daarna 😉

Melkweg Mallorca | 5 daagse fotoreis Mallorca - Jonker Photography

Al met al hebben we allemaal enorm genoten van deze mooie reisr, die zeker voor herhaling vatbaar is!

Wil jij deze fotoreis nou ook meemaken? Meld je via deze link aan voor de volgende trip!