De 3 onmisbare camera accessoires voor de beginnende fotograaf!

Als beginnende fotograaf wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk leren hoe je de mooiste foto’s maakt. Het is erg handig om dan wat mooie camera accessoires te hebben die het maken van een mooie foto een stuk makkelijker maken.

Hieronder bespreek ik een aantal vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je net bent begonnen met fotograferen: welk statief heb ik nodig, waarom is een L-bracket onmisbaar als je een statief gebruikt en welke lens moet ik gebruiken voor mijn camera? Na het lezen van deze blog ben je alweer een stukje verder op jouw weg naar het maken van de mooiste foto’s!

Statief als camera accessoires voor de beginnende fotograaf

Welk statief heb ik nodig?

Een statief is vooral een must have bij weinig of minder licht om onscherpte te voorkomen. Ze zorgen daarnaast ook voor meer stabiliteit. Zeker bij het fotograferen van landschappen, natuur en architectuur! 

Ik kan me voorstellen dat je je als beginnende fotograaf afvraagt welk statief je nodig hebt.

Het liefst gebruik je een statief met een balhoofd. Hiermee kan je je hele camera makkelijk bewegen. Let erop dat het statief stevig staat en dat het van een stevig materiaal gemaakt is. Een goedkoper statief gaat sneller stuk en werkt vaak wat lastiger. Hierdoor zal je het uiteindelijk minder gebruiken. Dat is enorm zonde, want een statief zorgt echt voor mooiere foto’s!

L-bracket op een camera statief voor de beginnende fotograaf

Wat is een L-bracket en waarom is deze onmisbaar als ik een statief gebruik?

Naast een ‘gewoon’ statief is een L-bracket op je camera ook een mooie toevoeging aan je collectie camera accessoires. Maar wat is een L-bracket eigenlijk, en waarom is deze onmisbaar als je een statief gebruikt? 

Een L-bracket is simpel gezegd een koppelplaat waarmee je je camera aan je statief kan vastmaken. Het verschil tussen een L-bracket en een gewone koppelplaat is dat de L-bracket een ‘L’ vorm heeft, zoals de naam misschien al doet vermoeden ;). Hierdoor kan je de camera horizontaal én verticaal monteren, zonder dat de statief kop hoeft te worden verzet. 

Zorg ervoor dat je een L-bracket koopt die bij je camera past, want zo blijven alle functies van de camera bruikbaar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de knoppen, aansluitingen en compartimenten. 

Camera lens tip voor de beginnende fotograaf

Waarom kun je beter geen kit lens kopen?

Als je een camera koopt wordt daar altijd een kit lens bij aangeboden. Echter raad ik aan om bij het aanschaffen van een nieuwe camera niet voor een kit lens te kiezen; alleen een ‘body’ is genoeg. Ten eerste scheelt dit ‘maar’ een paar tientjes. Dit geeft ook gelijk weer hoe waardevol een kit lens eigenlijk is.

Ten tweede kun je ervan uit gaan dat wanneer je de smaak te pakken hebt, je al snel over zult stappen op een betere lens. Je zult vervolgens nooit meer omkijken naar je kit lens. Ik raad het dus zeker aan om direct te kijken naar een betere lens. Deze kosten al gauw een paar 100 euro, maar van deze investering zal je op de langere termijn een stuk meer plezier hebben!

Basiscursus fotografie Groningen en Drenthe

Ik denk dat deze camera accessoires tips je al een stuk verder op weg helpen. Een mooie toevoeging op deze tips is mijn ‘basiscursus fotografie’. Deze cursus is zeer geschikt voor jou als beginnende fotograaf en zal je nog beter op weg helpen om de mooiste foto’s te maken! Je leert in deze cursus onder andere van alles over scherpstellen, belichting, sluitertijd en meer. 

Lees het rustig door en misschien kom je erachter dat het wat voor je is! 

Als je ergens een vraag over hebt kan je altijd contact met me opnemen, ik help je graag verder. Hopelijk tot snel en veel plezier met fotograferen!