Stel je dit eens voor: een kraakheldere nacht met miljoenen sterren, de Melkweg, wachtend om vastgelegd te worden door jouw camera. Nu kan het, met deze nieuwe workshop Melkwegfotografie!

Ondanks dat Nederland een land is met veel lichtvervuiling, zijn er nog steeds plekken waarop de Melkweg goed te fotograferen is. Met name in het noorden van het land. De workshop locaties zullen dan ook in het noorden plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan De kale duinen, nabij Appelscha de Drentsche Aa, of het Lauwersmeergebied.

De workshop

De workshop zal iets na zonsondergang starten en zo’n 2.5 uur duren. Hierbij gaan we uiteraard proberen om de Melkweg vast te leggen. Een aantal punten die we gaan behandelen tijdens deze workshop:

 • De Melkweg vastleggen is gaaf, maar hoe zorg ik voor een mooie compositie?
 • Welke instellingen moet ik gebruiken?
 • Hoe stel ik handmatig scherp?
 • Welke apps kun je gebruiken om te weten waar de Melkweg zich bevindt?
 • En nog veel meer praktische tips!

“een unieke ervaring onder de sterren”

Voor de start van de workshop ontvang je van mij alvast het theoretische gedeelte. Hierin vind je, onder andere, hoe je het beste kunt scherpstellen, welke lenzen het beste geschikt zijn en nog veel meer. Waarom? Zodat we tijdens de workshop zoveel mogelijk in de praktijk kunnen gaan toepassen. Uiteraard zal ik ook tijdens de praktijk het één en ander toelichten en sta ik klaar voor al je vragen!

Om ervoor te zorgen dat jij genoeg persoonlijke aandacht krijgt en het leerrendement zo hoog mogelijk is, werken we in groepjes van max 8 personen.

De kosten voor deze workshop bedraagt 74,95

Wat zit er bij deze workshop inbegrepen?

 • Theorie vooraf aan de workshop
 • Koffie/thee ter plaatse
 • Persoonlijke en professionele begeleiding
 • Veel gezelligheid en een onvergetelijke ervaring!

Niveau: beginner/GEMIDDELD/gevorderd

Het is wel handig dat je weet hoe de belichtingsdriehoek werkt. (ISO, Diafragma, sluitertijd) verder is er weinig ervaring vereist en is de workshop lekker laagdrempelig! 🙂

Belangrijk:

Niets is zo veranderlijk als het weer in Nederland. Voor deze workshop moet het helder zijn, bij volledige bewolking kan de workshop helaas niet doorgaan. Mocht dit het geval zijn en kun je niet op een alternatieve datum, krijg je gewoon je geld teruggestort op je rekening.

Aanmelden:

Aanmelden kan eenvoudig door het contactformulier in te vullen. Je mag me ook bellen of appen en dan regelen we het vanaf daar. Kun je echt niet wachten, schroom dan ook niet om contact op te nemen voor een 1 op 1 traject.

De eerstvolgende cursusdata zijn:

 • 12 september van 22:00 uur tot 00:30 uur        VOL!
 • 19 september van 22:00 uur tot 00:30 uur    Nog 4 plekken!

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Stuur me gerust een berichtje als je vragen hebt of meld je aan voor de workshop 🙂

Ben je geïnteresseerd in mijn foto(s) en zie je deze graag terug op bijvoorbeeld professioneel fotopapier, canvas, polamex of iets anders? Laat het me weten via onderstaand formulier. Alle maten en afdrukken zijn mogelijk. Natuurlijk adviseer ik ook graag over welk materiaal en/of het formaat dat het beste aansluit op jouw wens(en).

Geïnteresseerd? Vul onderstaand formulier in of stuur een WhatsApp naar 06-11145435

1 + 3 = ?

Dankzij een hele leuke en gezellige fototour met Melvin door Groningen heb ik besloten ook een fotocursus te gaan volgen bij Melvin. Kernwoorden die tijdens de cursus passen bij Melvin: kennis, kundig, motiverend, geduldig, relaxed, enthousiast, stimulerend en ruimte voor je eigen ideeën en wensen!
Ik heb genoten en veel geleerd!

– Mijn eerste 1-on-1 coaching gehad bij Melvin Jonker en deze raad ik zeker aan! Melvin is erg gepassioneerd over het fotograferen en neemt je mee in zijn wereld; Zijn manier van vertellen, uitleggen en doen; werkt. Er heerst een ongedwongen en ontspannen sfeer tijden zijn coaching en vragen staan vrij; Melvin stelt je op je gemak en laat je van landschapsfotografie houden.

Melvin enorm bedankt voor je goede uitleg, geduld en 1 op 1 begeleiding! Veel dingen qua theorie en praktijk van je geleerd. Daarnaast alle vragen die ik had met je kunnen bespreken en later in de praktijk samen kunnen uitvoeren. Nieuwe instellingen in mijn camera geleerd en buitenom dat ik enorm veel heb geleerd over compositie, camera’s, instellingen, objecieven etc was het ook nog eens gezellig. Zeker een aanrader!

Melvin is heel professioneel. Hij luistert naar je wensen en komt zelf ook met erg leuke ideeën. Het eindresultaat was dan ook fenomenaal.