Je bent hier: Home > Cursussen

Basiscursus Landschapsfotografie

Je fotografeert al niet meer op de automatische stand, maar wilt wel graag een volgende stap maken in fotografie. In dit geval landschapsfotografie. Je hebt een vakantie geboekt voor de zomer naar een prachtige locatie. Tijdens deze vakantie maak je allemaal foto’s met je mooie camera maar ze worden toch niet helemaal zoals je zou willen.

Komt bovenstaande je herkenbaar voor?

Niet zelden heeft dit te maken met compositie. De compositie is een veelal onderschatte factor in fotografie en met name landschapsfotografie. Wil je hier onder andere meer over leren? Geef je dan nu op voor deze eendaagse cursus! Wat gaan we oa behandelen?

Theorie

  • Het weer. Hoe kun je dit zo goed mogelijk voorspellen? En nee, je hoeft echt geen tweede Piet Paulusma te zijn 😉
  • Compositie. Het fundament van een foto. Het creëren van diepte in je foto middels bepaalde “regels”
  • Filters. Verschillende soorten filters die je in je voordeel kunt gebruiken. Deze filters mag je uitproberen tijdens het praktijkgedeelte.
  • En nog veel meer….

Praktijk

Na het theoriegedeelte gaan we gelijk het geleerde toepassen in de praktijk op een mooie locatie en daar zullen we blijven tot en met de zonsondergang. Ook kun je gebruik maken van een setje filters om te oefenen. Om ervoor te zorgen dat jij genoeg persoonlijke aandacht krijgt en het leerrendement zo hoog mogelijk is, werken we in groepjes van max 8 personen.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Stuur me gerust een berichtje als je vragen hebt of meld je aan voor de volgende cursus!
De kosten voor deze cursus bedragen €99,95

Wat zit bij deze cursus inbegrepen?

Lesmateriaal
Koffie/thee en wat lekkers
Persoonlijke en professionele begeleiding

Niveau: beginner / GEMIDDELD / gevorderd

Aanmelden

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Stuur me gerust een berichtje als je vragen hebt of meld je aan voor de volgende cursus!

De eerstvolgende cursusdata zijn:

  • Zondag 1 maart      (14:30 tot 18:15)
  • Vrijdag 29 maart   (16:30 tot 20:00)
  • Zondag 5 april        (16:30 tot 20:15)

Aanmelden kan eenvoudig door het contactformulier in te vullen. Je mag me ook bellen of appen en dan regelen we het vanaf daar. Kun je echt niet wachten, schroom dan ook niet om contact op te nemen voor een 1 op 1 traject.

Ben je geïnteresseerd in mijn foto(s) en zie je deze graag terug op bijvoorbeeld professioneel fotopapier, canvas, polamex of iets anders? Laat het me weten via onderstaand formulier. Alle maten en afdrukken zijn mogelijk. Natuurlijk adviseer ik ook graag over welk materiaal en/of het formaat dat het beste aansluit op jouw wens(en).

Geïnteresseerd? Vul onderstaand formulier in of stuur een WhatsApp naar 06-11145435

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Ik kwam binnen met mijn camera die tot die dag nog nooit van de automatische stand was afgehaald..

Aan het einde van de dag, kon ik zelf mijn camera instellen, had ik meer kennis rondom Landschapsfotografie, heb ik veel kunnen oefenen op een mooie plek en was ik nog enthousiaster geworden door Melvin zijn leuke manier van vertellen! Kortom: aanrader!

Sannehttps://

Melvin enorm bedankt voor je goede uitleg, geduld en 1 op 1 begeleiding! Veel dingen qua theorie en praktijk van je geleerd. Daarnaast alle vragen die ik had met je kunnen bespreken en later in de praktijk samen kunnen uitvoeren. Nieuwe instellingen in mijn camera geleerd en buitenom dat ik enorm veel heb geleerd over compositie, camera’s, instellingen, objecieven etc was het ook nog eens gezellig. Zeker een aanrader!

Margahttps://

Melvin is heel professioneel. Hij luistert naar je wensen en komt zelf ook met erg leuke ideeën. Het eindresultaat was dan ook fenomenaal.

Annet HundEen kersverse moeder

Ik had nog bijna nooit op manuele stand gefotografeerd maar na de duidelijke uitleg gaat mijn camera daar niet meer vanaf! Ik vond het heel fijn dat we met de theorie direct in de praktijk aan de slag konden en dat je voor iedereen de tijd nam zodat iedereen het uiteindelijk zou begrijpen.

Sanne Jongstra

Als onervaren cursist volgde ik landschapsfotografiecursus bij Melvin Jonker. Gezellige deelnemers, duidelijke theorie, professionele uitleg en begeleiding zorgden aan het einde van de dag ervoor dat je al aardig het geleerde in de praktijk kon toepassen.

Eduard Han

De cursus landschapfotografie is een aanrader voor zowel de beginnende als meer gevorderde fotograaf. Met groot enthousiasme, kennis en kunde neemt Melvin je mee in de wereld van landschapfotografie. In het praktijkgedeelte op locatie kun je direct de theorie toepassen om een mooi plaatje te schieten.

Jose

Afgelopen weekend de cursus basis landschapsfotografie gedaan bij Melvin Jonker.
Een hele leuke cursus over de grondbeginselen van fotografie, het gebruik van je eigen camera en de toepassingen voor landschapsfotografie in een kleine groep.

Door de simpele uitleg, met ezelsbruggetjes, wordt het begrijpen van je camera een stuk gemakkelijker.
Het eind van de dag wordt gebruikt om het geleerde in praktijk te brengen.
Het verschil in kwaliteit van de foto´s, voor de cursus en na de cursus, met de kennis van die dag, zijn gigantisch.
Kortom, een superleuke dag met een bevlogen Melvin Jonker.

Een absolute aanrader voor mensen die meer willen dan de automatisch stand van je camera.

Melvin dank je wel. We kijken uit naar de vervolgcursus.

Patrick en Manilla