Je bent hier: Home > Cursussen

Basiscursus foto’s bewerken in lightroom

Je hebt een cursus fotografie gevolgd en een mooie stap gemaakt naar betere foto’s. Maar worden je foto’s nog steeds niet helemaal zoals jezelf wilt omdat je geen volledige controle hebt over het eindresultaat? Ben je klaar voor de volgende stap? Je foto’s net dat beetje extra geven? Dan is deze cursus “foto’s bewerken in lightroom” echt wat voor jou!

De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest om deze workshop te ontwikkelen en vooral te kijken hoe ik dit zo goed mogelijk over kan brengen aan jou!

2-daagse

Dit heeft geresulteerd in een 2 daagse cursus waarbij ik al mijn kennis en ervaring van de afgelopen 5 jaar met betrekking tot lightroom met jou deel. Sinds ik Lightroom gebruik, kan ik niet meer zonder! Ik probeer je hierin wegwijs te maken tussen alle lastige termen en laat zien dat Lightroom eigenlijk een heel makkelijk en gebruiksvriendelijk programma is voor het optimaliseren van jouw foto’s. Net als al mijn cursussen probeer ik ook deze zo praktisch mogelijk te houden en het belangrijkste te behandelen: Modules bibliotheek en ontwikkelen.

Om ervoor te zorgen dat jij genoeg persoonlijke aandacht krijgt en het leerrendement zo hoog mogelijk is, werken we in groepjes van max 6 personen.

Spreekt jou dit aan en is dit iets voor jou? Geef je dan nu op voor deze 2 daagse cursus. De 2 dagen zijn niet meteen achter elkaar zodat je tussen de dagen door het geleerde thuis kunt oefenen!

Zo zien de twee dagen er in grote lijnen uit:

 • Foto’s importeren in Lightroom
 • Ik laat mijn werkwijze zien
 • Foto’s (plaatselijk) bewerken (ook naar zwart wit)
 • Foto’s exporteren
 • HDR en panorama’s
 • Veel handige tips en trucs
 • Veel oefenen!

De kosten voor deze workshop bedragen 149,95 euro incl btw.

Benodigdheden:

 •  een laptop
 • Adobe Lightroom classic ( 7 dagen gratis uit te proberen! ) dus pas downloaden voor aanvang van de cursus!

Bij deze workshop inbegrepen:

 • koffie thee en wat lekkers
 • Pen en papier
 • Cursusmateriaal

Niveau: BEGINNER/ GEMIDDELD / Gevorderd

(Deze cursus is zowel voor beginners als iets meer ervaren deelnemers)

Aanmelden

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Stuur me gerust een berichtje als je vragen hebt of meld je aan voor de volgende cursus! De cursus zal plaatsvinden in De Groeve. (Naast Zuidlaren)

De eerstvolgende cursusdata zijn:

 • 29 november 15:00 tot 18:00 (dag 1) Nog 1 plek!
 • 3 december 19:00 tot 22:00   (dag 2)
 • 17 januari 15:00 tot 18:00 (dag 1)
 • 21 januari 19:00 tot 22:00 (dag 2)

Aanmelden kan eenvoudig door het contactformulier in te vullen. Je mag me ook bellen of appen en dan regelen we het vanaf daar. Kun je echt niet wachten, schroom dan ook niet om contact op te nemen voor een 1 op 1 traject.

Ben je geïnteresseerd in mijn foto(s) en zie je deze graag terug op bijvoorbeeld professioneel fotopapier, canvas, polamex of iets anders? Laat het me weten via onderstaand formulier. Alle maten en afdrukken zijn mogelijk. Natuurlijk adviseer ik ook graag over welk materiaal en/of het formaat dat het beste aansluit op jouw wens(en).

Geïnteresseerd? Vul onderstaand formulier in of stuur een WhatsApp naar 06-11145435

2 + 4 = ?

Ik kwam binnen met mijn camera die tot die dag nog nooit van de automatische stand was afgehaald..

Aan het einde van de dag, kon ik zelf mijn camera instellen, had ik meer kennis rondom Landschapsfotografie, heb ik veel kunnen oefenen op een mooie plek en was ik nog enthousiaster geworden door Melvin zijn leuke manier van vertellen! Kortom: aanrader!

Melvin enorm bedankt voor je goede uitleg, geduld en 1 op 1 begeleiding! Veel dingen qua theorie en praktijk van je geleerd. Daarnaast alle vragen die ik had met je kunnen bespreken en later in de praktijk samen kunnen uitvoeren. Nieuwe instellingen in mijn camera geleerd en buitenom dat ik enorm veel heb geleerd over compositie, camera’s, instellingen, objecieven etc was het ook nog eens gezellig. Zeker een aanrader!

Melvin is heel professioneel. Hij luistert naar je wensen en komt zelf ook met erg leuke ideeën. Het eindresultaat was dan ook fenomenaal.

Ik had nog bijna nooit op manuele stand gefotografeerd maar na de duidelijke uitleg gaat mijn camera daar niet meer vanaf! Ik vond het heel fijn dat we met de theorie direct in de praktijk aan de slag konden en dat je voor iedereen de tijd nam zodat iedereen het uiteindelijk zou begrijpen.

Als onervaren cursist volgde ik landschapsfotografiecursus bij Melvin Jonker. Gezellige deelnemers, duidelijke theorie, professionele uitleg en begeleiding zorgden aan het einde van de dag ervoor dat je al aardig het geleerde in de praktijk kon toepassen.

De cursus landschapfotografie is een aanrader voor zowel de beginnende als meer gevorderde fotograaf. Met groot enthousiasme, kennis en kunde neemt Melvin je mee in de wereld van landschapfotografie. In het praktijkgedeelte op locatie kun je direct de theorie toepassen om een mooi plaatje te schieten.

Afgelopen weekend de cursus basis landschapsfotografie gedaan bij Melvin Jonker.
Een hele leuke cursus over de grondbeginselen van fotografie, het gebruik van je eigen camera en de toepassingen voor landschapsfotografie in een kleine groep.

Door de simpele uitleg, met ezelsbruggetjes, wordt het begrijpen van je camera een stuk gemakkelijker.
Het eind van de dag wordt gebruikt om het geleerde in praktijk te brengen.
Het verschil in kwaliteit van de foto´s, voor de cursus en na de cursus, met de kennis van die dag, zijn gigantisch.
Kortom, een superleuke dag met een bevlogen Melvin Jonker.

Een absolute aanrader voor mensen die meer willen dan de automatisch stand van je camera.

Melvin dank je wel. We kijken uit naar de vervolgcursus.