Je bent hier: Home > Cursussen

Basiscursus Fotografie

Elke grote fotograaf is begonnen met de basis. Het fundament van fotografie.

Heb jij wel een mooie camera maar heb je eigenlijk geen idee hoe die werkt, behalve op de automatische stand? Wil je graag meer controle over het eindresultaat van je foto? Dan is deze eendaagse cursus echt wat voor jou!

Na een theoriegedeelte gaan we gelijk het geleerde toepassen in de praktijk (omgeving Zuidlaren) en weet jij aan het einde van de cursus hoe je mooie foto’s kunt maken op de manuele stand! Wat gaan we onder andere behandelen?

  • We gaan af van de automatische stand en werken met de belichtingsdriehoek (Sluitertijd, Diafragma en ISO)
  • Goed belichten in verschillende situaties
  • Op de juiste manier scherpstellen

En nog veel meer!

Om ervoor te zorgen dat jij genoeg persoonlijke aandacht krijgt en het leerrendement zo hoog mogelijk is, werken we in groepjes van max 8 personen.

De kosten voor deze cursus bedraagt 89,95

Wat zit bij deze cursus inbegrepen?

  • Lesmateriaal
  • Koffie/thee en wat lekkers
  • Persoonlijke en professionele begeleiding

In samenwerking met SIGMA, is het mogelijk om tijdens de cursus verschillende lenzen te bekijken en uit te proberen!

Niveau: BEGINNER/gemiddeld/gevorderd

Aanmelden

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Stuur me gerust een berichtje als je vragen hebt of meld je aan voor de volgende cursus! De cursus vindt plaats in De Groeve. (naast Zuidlaren)

De eerstvolgende cursusdata zijn:

  • Zondag 1 november ( 09:00 tot 12:30 ) VOL!
  • Zondag 13 december ( 08:00 tot 11:30 )

Aanmelden kan eenvoudig door het contactformulier in te vullen. Je mag me ook bellen of appen en dan regelen we het vanaf daar. Kun je echt niet wachten, schroom dan ook niet om contact op te nemen voor een 1 op 1 traject.

Ben je geïnteresseerd in mijn foto(s) en zie je deze graag terug op bijvoorbeeld professioneel fotopapier, canvas, polamex of iets anders? Laat het me weten via onderstaand formulier. Alle maten en afdrukken zijn mogelijk. Natuurlijk adviseer ik ook graag over welk materiaal en/of het formaat dat het beste aansluit op jouw wens(en).

Geïnteresseerd? Vul onderstaand formulier in of stuur een WhatsApp naar 06-11145435

2 + 6 = ?

Ik kwam binnen met mijn camera die tot die dag nog nooit van de automatische stand was afgehaald..

Aan het einde van de dag, kon ik zelf mijn camera instellen, had ik meer kennis rondom Landschapsfotografie, heb ik veel kunnen oefenen op een mooie plek en was ik nog enthousiaster geworden door Melvin zijn leuke manier van vertellen! Kortom: aanrader!

Melvin enorm bedankt voor je goede uitleg, geduld en 1 op 1 begeleiding! Veel dingen qua theorie en praktijk van je geleerd. Daarnaast alle vragen die ik had met je kunnen bespreken en later in de praktijk samen kunnen uitvoeren. Nieuwe instellingen in mijn camera geleerd en buitenom dat ik enorm veel heb geleerd over compositie, camera’s, instellingen, objecieven etc was het ook nog eens gezellig. Zeker een aanrader!

Melvin is heel professioneel. Hij luistert naar je wensen en komt zelf ook met erg leuke ideeën. Het eindresultaat was dan ook fenomenaal.

Ik had nog bijna nooit op manuele stand gefotografeerd maar na de duidelijke uitleg gaat mijn camera daar niet meer vanaf! Ik vond het heel fijn dat we met de theorie direct in de praktijk aan de slag konden en dat je voor iedereen de tijd nam zodat iedereen het uiteindelijk zou begrijpen.

Als onervaren cursist volgde ik landschapsfotografiecursus bij Melvin Jonker. Gezellige deelnemers, duidelijke theorie, professionele uitleg en begeleiding zorgden aan het einde van de dag ervoor dat je al aardig het geleerde in de praktijk kon toepassen.

De cursus landschapfotografie is een aanrader voor zowel de beginnende als meer gevorderde fotograaf. Met groot enthousiasme, kennis en kunde neemt Melvin je mee in de wereld van landschapfotografie. In het praktijkgedeelte op locatie kun je direct de theorie toepassen om een mooi plaatje te schieten.

Afgelopen weekend de cursus basis landschapsfotografie gedaan bij Melvin Jonker.
Een hele leuke cursus over de grondbeginselen van fotografie, het gebruik van je eigen camera en de toepassingen voor landschapsfotografie in een kleine groep.

Door de simpele uitleg, met ezelsbruggetjes, wordt het begrijpen van je camera een stuk gemakkelijker.
Het eind van de dag wordt gebruikt om het geleerde in praktijk te brengen.
Het verschil in kwaliteit van de foto´s, voor de cursus en na de cursus, met de kennis van die dag, zijn gigantisch.
Kortom, een superleuke dag met een bevlogen Melvin Jonker.

Een absolute aanrader voor mensen die meer willen dan de automatisch stand van je camera.

Melvin dank je wel. We kijken uit naar de vervolgcursus.

Afgelopen najaar heb ik de cursus ‘basis landschapfotografie’ bij Melvin mogen volgen. Een zeer leerzame cursus waarbij er op een heldere manier de belangrijkste punten aan de orde komen. Juist de combinatie van theorie en praktijk hebben ervoor gezorgd dat ik erg tevreden ben over de cursus!